Åbningstider og praktisk info

Brug af parken

Når du besøger Horse Parken er det nemt og overskueligt, vores forhindringer er nu inddelt med farverne grøn, gul, rød og sort. 

Dette hjælper dig til hvilke forhindringer du og din hest er klar til at arbejde med. 

Grøn og Gul er åben for alle, dvs. At du nu kan besøge en Horse Park uden forud gående intro, du skal blot booke din tid i parken. 

Rød og sort er forhindringer du skal have intro til, enten via kursus eller ene- eller dele lektion. 

Farvekoderne er et udtryk for sikkerhed, dvs. at udføres en sort eller rød forhindring forkert elle ruden at hest eller handler / rytter er klar til det, kan det gå væsentligt mere galt end på en grøn eller gul forhindring. 

Farverne ses på hver forhindring, og på oversigt kort. 

Se kortet herunder, eller download en kopi her

Al ophold i Horse Parken sker på eget ansvar. 

Parkering i Sjællands Horse Park

Der er etableret en stor p-plads med fast underlag når du ankommer til Sjællands Horse Park.

Vi henstiller til at du parkerer på skrå med bilens næse ud mod parken eller ud mod vejen.

P-pladsen har to ind/udkørsler som gør det nemt at komme ind/ud – også med skrå parkering.

Husk at der kommer flere – så der skal være plads til alle.

Der er opstillet trillebør og opsamler som vi venligst beder dig om at bruge, hvis din hest ligger en klat på p-pladsen.

Der er paddocks til rådighed. Vi beder dig også om at rydde op efter brug her, fjerne klatter og evt. overskydende hø.

 

 

På forhånd tak og velkommen i Sjællands Horse Park.

Åbningstider

Grønne dage: Træning i parken kan bookes fra kl 10 – solnedgang.

Orange dage:  Parken er lukket i de tider der er begivenheder.

Rød dage: Parken er lukket.

Parken kan bookes i to timers blokke, pris kr. 150.  Af hensyn til øvrig trafik må du ankomme en halv time før og køre afsted en halv time efter din træning.

Bane

Når du besøger horseparken er det nem og overskueligt, vores forhindringer er inddelt i farverne Grøn, gul, rød og sort.
Dette hjælper dig til hvilke forhindringer du og din hest er klar til at arbejde med.

Grøn og Gul er åben for alle, dvs. At du nu kan besøge parken uden forud gående introduktion, du skal blot booke din tid i parken.

Røde og sorte forhindringer skal du have introduktion/vejledning til, enten vis kursus eller privat lektion.

Farvekoderne er udtryk for sikkerhed, dvs. at udføres en sort eller rød forhindring forkert af enten hest eller rytter er klar til det vil det gå væsentligt mere galt en på en grøn eller gul forhindring.

Bane
Sø Switchback Stenmark Ladder Under the Bridge Maze Vifte Sø Opstigning Skildpadde Skrå vifte Low river Bakke Deep river Scramble Høj bro Skildpadde Cakebox Lille mikado Vippe 1 Træningsbro Balance beam Bakke med Logs Crossbuck Logs Snake Mount Lemming Lille labyrint Cavalettis Træmark Krodille sø Grand Canyon Væltede kæmper Mini snake Stor mikado Texas Two Step Oskar The Great Water Under The Bridge Op/ned ridning Op/ned ridning Åen Vippe 2

Søen er en rød forhindring. Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig.

Switchback

Switchback – Sort forhinding.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Stenmark

Stenmark – Grøn forhindring
Video
Du skal gå i longe position og lade hesten selv finde vej.

Ladder

Grøn forhinding

Demo video

Du skal bruge longe position, bliv udenfor forhindringen, bliv på højre side, lad hesten gå ud af øvelsen, til den er sikker på at blive derinde selv.

Under the Bridge

Under the Bridge er en sort forhindring.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Maze

Maze er en rød forhindring.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Vifte

Grøn

Demo avifte Brug

Brug longe position, lad hesten komme lige ind i øvelsen. Husk – den skal over alle 5 stammer. Du skal ikke med hesten henover stammerne. Hesten skal have alle 4 ben ude af øvelsen inden du stopper for at rose.

Sø Opstigning

Denne øvelse er rød.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Skildpadde

Grøn – her kan trænes sidepass, vendinger og parader. Prøv om du kan få hesten til at gå sidelæns rundt i skildpadden med forbenene oppe på skildpadden og bagbenene nede på græsset. Bagefter kan du prøve med bagpart oppe, forpart nede. Kan også laves ridende.

Skrå vifte

Skrå vifte er rød, da stammerne er sat fast i jorden.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Low river

Low river er gul. Start med at gå sammen med hesten igennem grøften inden du sender den. Det er vigtigt for din sikkerhed at du bliver ved hestens hoved og ikke kommer foran den. Risikoen for at hesten hopper ind i dig er stor. Tip – tålmodighed er en dyd – giv din hest MASSER af tid.

Bakke

Bakken er gul. Den er god at øve “Følg efter mig” og træne din hest i at kigge på vand. Husk at din hest skal holde afstand til dig. Slå dig på skuldrene med enden af rebet for at få hesten til at holde afstand mens du går.

Deep river

Deep River er sort.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Scramble

Scramble er rød.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig.  Demo Video

Høj bro

Den lille Høj Bro er gul. Longepostion, Lige på, lige over, og lige af.

Skildpadde

Grøn – her kan trænes sidepass, vendinger og parader. Prøv om du kan få hesten til at gå sidelæns rundt i skildpadden med forbenene oppe på skildpadden og bagbenene nede på græsset. Bagefter kan du prøve med bagpart oppe, forpart nede. Kan også laves ridende.

Cakebox

Cake Box er gul. Her kan trænes sidepass, vendinger og parader. Prøv om du kan få hesten til at gå sidelæns rundt med forbenene oppe på Cake box og bagbenene nede på græsset. Bagefter kan du prøve med bagpart oppe, forpart nede. Kan også laves ridende. Kan også bruges ved at sende hesten rundt på repos’et og du står på toppen.

Lille mikado

Grøn forhindring

Demo af lille mikado

Longeposition. Husk du skal blive udenfor øvelsen.

Vippe 1

Grøn
Demo af vippe

Video

Husk at din hest godt kan tåle mange repetitioner af denne øvelse.

Træningsbro

Grøn
Demo af træningsbro

Denne træningsbro er god at træne din longeposition og at lære hesten at gå over og træde på træbroer der lyder anderledes end grus. Nem for de fleste – god at starte med.

Balance beam

Balance Beam er gul. Start med at få hesten op at stå på hjørnet og bed den så om at gå fremad. Det er en øvelse der godt kan tage lang tid at lære. Tag det i små bidder.

Bakke med Logs

Denne øvelse er rød.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Crossbuck

Crossbuck er gul. Longeposition, du skal blive udenfor øvelsen og sende din hest ind. Tip – bliv ud for hestens hoved, flow er din ven.

Logs

Logs er rød.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Snake

Snake er grøn. Det svære her er at få hesten til at blive på midten af øvelsen. Gå ved siden af, i longeposition og giv nok snor.

Mount Lemming

Mt. Lemming er gul. Der er mange muligheder her. Husk at hesten skal gå bag dig i “Følg efter mig”-position når du laver denne øvelse fra jorden. Ridende skal du husk at kigge op og slippe tøjlen. Der kan både gåes forlæns og baglæns.

Lille labyrint

Gul
Demo af lille labyrint

For hånd: “Følg efter mig”-position

Ridende: Direkte tøjleføring, Drej i din talje så din skulder følger hestens skulder. Hesten må ikke “hælde vand ud af ørerne” når du drejer

Cavalettis

Cavalettis er grøn. Longeposition og sende hesten igennem. Husk at give rigeligt med snor. Ridende – kig op – slip tøjlen.

Træmark

Træmarken er grøn. En god øvelse hvor der både kan gåes igennem som stenmarken, longeres igennem. Ridende skal du huske at kigge op og slippe tøjlen.

Krodille sø

Krokodille søen er gul. Der er trædesten og søen er uden måtter. Dvs den kan være blød hvis der er vand i den.

Grand Canyon

Grand Canyon er sort.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Væltede kæmper

Væltede Kæmper er grøn. Her kan du gå/ride igennem. Der er også masser af trædesten til den ene af kæmperne, så du kan træne indparkering.

Mini snake

Demo video

Mini snake er grøn – svær er den. Hesten skal blive på midten af øvelsen hele vejen igennem – også på den med sving på der ligger bag stenen.

Stor mikado

Stor Mikado er rød.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Texas Two Step

Texas Two Step er sort.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Oskar The Great

Oskar The Great er sort.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Water Under The Bridge

Water Under The Bridge er sort.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Op/ned ridning

Op/Nedridning er gul. Den er med heavymats, så der er fast grund under fødderne. Obs – ikke gå foran hesten her. Så sker der ikke dig noget, hvis hesten springer over.

Op og ned ridning

Op/ned ridning

Op og nedridning

Op/Nedridning er gul. Den er med heavymats, så der er fast grund under fødderne. Obs – ikke gå foran hesten her. Så sker der ikke dig noget, hvis hesten springer over.

Åen

Åen er rød.  Den skal du vente med, til du har fået instruktion i at udføre denne øvelse sikkert. Tilmeld dig Come-Learn, Mig og Min Makker kurser eller eneundervisning. Se under “Køb her” for at finde dit kursus og tilmelde dig

Vippe 2

Vippen er gul.

Husk at din hest godt kan tåle mange repetitioner af denne øvelse.

Al ophold i Parken er på eget ansvar.

Sjællands Horse Park
Hvalsøvej 27
4320, Lejre
Denmark

Kontakt
tlf: (+45) 40 30 92 19
email: charlotte@lemming.biz